Un deținut nevinovat a fost eliberat după 17 ani de închisoare, după ce și-a descoperit accidental sosia

Data actualizării: Data publicării:
sosie2

Un deținut care și-a petrecut ultimii 17 ani într-o închisoare din Kansas, SUA, condamnat pentru un jaf pe care nu l-a comis, a fost eliberat, după ce s-a descoperit că are o sosie, scrie BBC News

Richard Anthony Jones a fost eliberat din închisoare după ce martorii au declarat că nu îi pot deosebi pe cei doi bărbați. Un judecător a decis că nu există suficiente probe pentru ca Jones să mai fie închis.

Bărbatul a ieșit din arest după ce a fost descoperită o imagine cu un bărbat care îi seamănă aproape perfect și are același nume mic.

"Am găsit acul din carul cu fân. Nu cred în noroc, ci cred că am fost binecuvântat", a declarat Anthony Jones.

Sosia bărbatului a negat că el este cel care ar fi comis jaful, iar autoritățile nu au găsit nicio dovadă că acesta ar fi comis vreo infracțiune.

Anthony Jones a fost condamnat în 1999 la 19 ani de închisoare și a făcut numeroase apeluri pentru a fi eliberat, de-a lungul celor 17 ani pe care i-a petrecut în spatele gratiilor.

În 2015, el a luat legătura cu grupul Midwest Innocence Project, care ajută persoanele condamnate pe nedrept. Anthony le-a povestit despre Ricky, un bărbat care i-ar semăna perfect, după cum i-au spus ceilalți deținuți.

"Când am văzut poza cu dublura mea, totul a început să capete sens", a spus bărbatul, care a fost condamnat doar pe baza declarațiilor martorilor, fără să existe nicio dovadă ADN sau amprente ale sale la locul faptei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri