Un pasager a cauzat schimbarea rutei unui avion, după ce a plătit pentru a primi o pătură

Data actualizării: Data publicării:
avion

Un pasager aflat la bordul unui avion al companiei Hawaiian Airlines a cauzat modificarea rutei aeronavei, după o dispută aprinsă cu personajul însoţitor, care l-a taxat cu 12 dolari pentru o pătură, informează News.ro, care citează CNN.

avion

Cine nu s-a plâns vreodată în legătură cu taxele impuse de companiile aeriene? Ei bine, se pare că există anumite limite de suportabilitate pentru orice pasager - în special atunci când totul se întâmplă la jumătatea unei curse aeriene”, spun jurnaliştii CNN.

În acest caz, se pare că interiorul răcoros al aeronavei şi o dispută legată de tariful unui serviciu au generat un schimb aprins de replici, miercuri, între un pasager şi angajaţii companiei Hawaiian Airlines.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a ameninţat un însoţitor de bord, după ce acesta l-a taxat cu 12 dolari pentru o pătură, a dezvăluit ofiţerul Rob Pedregon, purtător de cuvânt al Departamentului de Poliţie de pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles. Pasagerul în cauză a spus că nu ar fi trebuit să plătească acea sumă, deoarece la bordul aeronavei era prea frig.

Apoi, în timpul unei conversaţii telefonice cu un reprezentant al companiei aeriene, bărbatul a spus că „i-ar plăcea să ducă pe cineva în magazia cu lemne din cauza acelui tarif”, a relatat Rob Pedregon.

Poliţia aeroportuară a ajuns la concluzia că acel bărbat era „un pasager recalcitrant”, iar pilotul a modificat ruta aeronavei, care, în loc să se îndrepte spre Honolulu, a aterizat în cele din urmă la Los Angeles. După aterizare, ofiţerii de Poliţie şi agenţii FBI au discutat cu pasagerul şi membrii echipajului şi au ajuns la concluzia că bărbatul de 66 de ani nu reprezenta o ameninţare reală.

După ce au chestionat părţile implicate în incident, am constatat că nu a fost comisă nicio infracţiune şi că nu există o ameninţare directă”, a declarat Rob Pedregon pentru CNN.

Cu toate acestea, reprezentanţii companiei aeriene şi-au apărat decizia de a modifica ruta aeronavei.

Devierea de la ruta programată nu reprezintă în mod categoric prima noastră alegere, însă angajaţii noştri au considerat că a fost necesar în acest caz să modificăm cursul spre Los Angeles şi să îl dăm jos din avion pe acel pasager, înainte ca aeronava să ajungă deasupra Oceanului Pacific”, a declarat Alison Croyle, purtătoare de cuvânt a companiei Hawaiian Airlines.

După patru ore, avionul a decolat din nou spre Honolulu. Pasagerul s-a îmbarcat într-o altă aeronavă spre Hawaii în cursul zilei de joi, a precizat Rob Pedregon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri