VIDEO. Au fost și la Constanța. Cum arată cele două nave SUA de unde s-a lansat atacul în Siria

Data publicării:
USS Porter Ambasada SUA 1 site

Cele două nave care au participat azi-noapte la bombardamentul asupra bazei siriene au ancorat, vara trecută, în Portul Constanţa.  În iunie anul trecut, militarii români au participat la exerciţii comune cu marina americană pe distrugătorul USS Porter. Să revedem imagini filmate de Digi24 la bordul USS Porter:

„De aici conducem nava. Aşa cum este construită, nava are o viteză maximă de 39 de noduri, ceea ce înseamnă că este destul de rapidă pentru mărimea ei”, explica reporterului Digi24 un ofițer de la bordul USS Porter.

Distrugătorul american USS Porter este o adevărată măşinărie de război. Are două lansatoare de rachete, patru tunuri antiaeriane de mare calibru şi torpile capabile să distrugă orice submarin.

Cel mai puternic sistem de armament al nostru probabil că este cel de rachete VLS. Este parte din sistemul de armament Aegis, probabil unul dintre cele mai bune din punctul de vedere al razei de acţiuni şi al flexibilităţii”, spune Enrique Portillo, ofiţer specializat în lupta electronică.

Distrugătorul USS Porter este echipat astfel încât să poată face faţă oricărui tip de luptă.

Nava a fost modernizată ultima oară din punctul de vedere al armamentului de la bordul în octombrie 2015. USS Porter este prima navă din flota militară americană care are acest sistem Sea-RAM, un sistem de rachete folosit pentru lupta la suprafaţă şi lupta antiaeriană.

Maşinăria de război este condusă de o femeie. Andria Slough a primit comanda navei la începutul anului trecut.

Înainte de a prelua comanda, am fost ofiţer executiv pe navă. Înainte de asta, am lucrat la Agenţia de Apărare Antirachetă şi Balistică, am fost comandantul unui puitor de mine, în Japonia”, declara Andria Slough, comandantul USS Porter

10 dintre ofiţerii USS Porter sunt femei. La 23 de ani, Marisa e responsabilă de tehnica plasată la exteriorul navei şi de lansarea ancorei, atunci când nava se opreşte din marş. Spune că a ales cariera militară datorită tradiţiei din familie.

Marisa Molkenbuhr, ofiţer punte, USS Porter: „Tatăl meu a lucrat în marina militară şi am dorit să îi calc pe urme. El a fost pilot pe elicopter, dar eu am ales un alt drum. Am dorit să servesc pe o navă. Şi fratele meu lucrează în acest sistem”.

Distrugătorul USS Porter a participat în 2003 la misiuni în Irak, iar în 2007 a fost solicitat să sprijine lupta contra piraţilor, lângă coasta Somaliei. În august 2012, nava americană a fost în pericol să se scufunde, după ce s-a ciocnit de un petrolier japonez în strâmtoarea Ormuz. Pentru reparaţii, au fost cheltuiţi atunci peste 700.000 de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri