VIDEO | Conform lui Trump, rachetele americane au lovit Irakul

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Holds Weekend Meetings In Bedminster, NJ
Foto: Guliver / GettyImages

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a uitat într-un interviu că rachetele de croazieră americane au lovit în urmă cu o săptămână baza forţelor guvernamentale siriene de la al-Shaayrat, susţinând că rachetele s-au îndreptat spre Irak, scrie Newshub.

„Stăteam la masă. Tocmai terminasem cina. Acum aveam desert. Şi mâncam cea mai frumoasă felie de tort de ciocolată pe care ai văzut-o vreodată. Preşedintele Xi savura (n.r. tortul de ciocolată). Apoi am primit un mesaj de la generali, care mi-au spus că navele sunt poziţionate şi încărcate, eram decişi să facem asta, aşa că rachetele erau deja pe drum”, a declarat Trump.

În urmă cu o săptămână, armata americană a lansat 59 de rachete de croazieră spre baza forţelor guvernamentale siriene de la al-Shaayrat, situată în provincia siriană Homs.

„I-am spus. Domnule preşedinte, staţi să vă explic ceva. Asta era în timpul desertului. Tocmai am lansat 59 de rachete, şi apropo, toate şi-au lovit ţinta. De necrezut, de la sute de mile distanţă. Ce avem din punct de vedere al tehnologiei... nimeni nu se poate apropia de aşa ceva... Deci ce s-a întâmplat, eu îi spun că tocmai am lansat 59 de rachete în direcţia Irakului”, a completat preşedintele Statelor Unite.

Jurnalista Maria Bartiromo de la Fox Business a intervenit rapid pentru a-l corecta pe Trump.

„Se îndreptau spre Siria?”, a precizat Bartiromo.

Donald Trump s-a blocat pentru scurt timp, înainte de a confirma că armata americană a bombardat Siria, nu Irak.

Ulterior, miliardarul american a povestit că preşedintele chinez a aşteptat interpretarea traducătorului său, înainte să spună că este ok şi că crimele regimului sirian sunt cu adevărat brutale.

Gafa preşedintelui american are loc la doar două zile după ce purtătorul de cuvânt prezidenţial a susţinut că măcar Adolf Hitler nu a folosit arme chimice ca Bashar al-Assad.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri