WP: Procurorul general al SUA, contacte cu ambasadorul Rusiei despre care nu a vorbit

Data actualizării: Data publicării:
Sen. Jeff Sessions Sworn In As Attorney General At The White House
Foto: Guliver/GettyImages

Actualul procuror general Jeff Sessions nu a făcut publice contactele sale, în două rânduri, cu ambasadorul rus Serghei Kisliak în timpul alegerilor prezidențiale de anul trecut, au dezvăluit mass-media locale miercuri seara, după ce un parlamentar a cerut să fie investigată această presupusă nouă dovadă a legăturilor dintre Rusia și echipa de campanie a lui Donald Trump, potrivit DPA.

Sen. Jeff Sessions Sworn In As Attorney General At The White House
Foto: Guliver/GettyImages

Sessions (foto, în dreapta) nu a dezvăluit aceste întâlniri când a fost întrebat despre contactele membrilor staff-ului de campanie al lui Donald Trump și Rusia în cursul audierii sale pentru a fi confirmat ca procuror general, relatează Washington Post, citând oficiali ai Ministerului Justiției.

La audierea sa în ianuarie, Sessions a fost întrebat ce ar face dacă ar afla că cineva din echipa de campanie a lui Trump a avut contacte cu guvernul rus în timpul campaniei electorale din 2016, afirmă Washington Post.

„Nu sunt la curent cu niciuna din aceste activități, a spus el. Am fost desemnat, o dată sau de două ori în cursul acestei campanii, reprezentant (n.r. - al candidatului Trump), dar nu am comunicat cu rușii, a adăugat el.

O purtătoare de cuvânt a lui Sessions afirma că răspunsul nu a fost o minciună pentru că fostul senator a discutat cu vreo 25 de ambasadori străini în calitate de membru al Comisiei pentru forțele armate, conform aceluiași ziar.

Lidera democrată Nancy Pelosi a cerut prompt demisia lui Sessions. Jeff Sessions minte, a mințit în timpul audierii sale pentru confirmare de către Senat. Sessions nu este potrivit să servească legea la un nivel superior în țara noastră și trebuie să demisioneze, a cerut ea într-o declarație.

„Dacă este adevărat că Sessions a ascuns întâlnirea sa cu ambasadorul rus Kisliak, trebuie să se recuze el însuși. Nu este vorba de o invitație, el chiar trebuie să o facă, a declarat Adam Schiff, reprezentantul democraților în Comisia pentru serviciile de informații. Comisia pentru serviciile secrete vrea să investigheze suspiciunile privind contactele între echipa de campanie a lui Trump și Rusia, afirmase anterior Schiff.

Schiff a spus că democrații și republicanii au ajuns la un acord scris în acest sens miercuri seara târziu. Suntem hotărâți să o facem, a spus el. „Există toate motivele pentru a se face aici o investigație aprofundată”.

Într-un interviu pentru MSNBC, el a refuzat să furnizeze detalii despre probele pe care le deține comisia, dar a spus că prima mărturisire este iminentă.

Potrivit mass-media americane, membri ai echipei de campanie a lui Trump, inclusiv fostul președinte al acesteia Paul Manafort, au avut repetate contacte cu înalți oficiali ai serviciilor ruse de informații pe parcursul anului înainte de victoria surpriză a lui Trump în alegerile prezidențiale.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri