Tânărul de culoare bătut cu bestialitate la marșul ultranaționaliștilor americani va fi arestat

Data publicării:
bataie charlottesville

Un bărbat de culoare, bătut cu brutalitate la un marș al ultranaționaliștilor din Charlottesville, este acum acuzat de violență, în urma atacului care a avut loc în luna august. Un judecător a emis un mandat de arestare pe numele lui DeAndre Harris, în vârstă de 20 de ani, pentru că l-ar fi rănit pe unul dintre militanții pentru supremația rasei albe, care s-a năpustit asupra lui în încăierare, relatează The Independent.

Avocatul lui Harris susține că tânărul nu a instigat în niciun fel violențele și că este revoltător faptul că tot el a ajuns să fie acuzat: „Este ofensator și îngrijorător faptul că este acuzat de același lucru ca bărbații care l-au atacat”. Avocatul acestuia a declarat că Harris se va preda poliției în următoarele zile.

În luna august, în timpul marșului ultranaționaliștilor din Charlottesville, Harris participa la un marș al opozanților, când a izbucnit un conflict între mai mulți membri ai celor două tabere, într-o parcare din centrul orașului.

Filmările surprinse de camerele de supraveghere din zonă arată un ultranaționalist care atacă un opozant cu steagul Confederației. În acel moment, Harris sare în ajutorul victimei, apoi este atacat de un grup de șase bărbați, care îl bat cu bâte și îl lovesc cu picioarele, în timp ce tânărul se chircește la pământ.

Imaginile cu chipul însângerat al lui Harris au devenit virale pe rețelele de socializare, ca dovadă a violenței grupurilor de ultranaționaliști. Tânărul a avut nevoie de 10 suturi și a suferit o contuzie la cap. Doi dintre bărbații care l-au atacat pe Harris au fost acuzați de violență, iar plângerea depusă împotriva tânărului de culoare este catalogată drept un act de răzbunare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri