Teroriştii din decembrie '89 au ajuns şi în Venezuela

Data actualizării: Data publicării:
nicolas maduro

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat joi ceea ce el a numit ''un grup de teroriști'' că au încercat să atace sediul televiziunii de stat VTV, pentru care îl face responsabil pe Carlos Ocariz, unul dintre liderii opoziției venezuelene, relatează agenția Xinhua, preluată de Agerpres.

''În timp ce noi muncim, un grup de teroriști a încercat să atace sediul televiziunii venezuelene, a incendiat un chioșc din apropiere de Ipostel (serviciul poștal), dar muncitorii s-au mobilizat pentru a apăra televiziunea'', a declarat Maduro, adresându-se unui grup de tineri. ''Am ordonat capturarea tuturor teroriștilor și îl acuz pe Ocariz. Am făcut apel la justiție de a întreprinde imediat o acțiune împotriva lui'', a afirmat Maduro, potrivit surselor citate.

Presupusul atac ar fi avut loc în timpul grevei generale de 24 de ore declanșate pe cuprinsul țării la apelul formațiunii de opoziție MUD (Mesa de la Unidad Democratica). 

MUD a organizat greva în semn de protest față de eforturile guvernului de a rescrie Constituția prin intermediul unei Adunări naționale constituante (ANC), care ar urma să fie aleasă pe 30 iulie, în scopul de a asigura o majoritate pentru socialiști, aflați la guvernare din 1999. 

Potrivit DPA, preluată de Agerpres, cel puțin două persoane și-au pierdut viața și multe altele au fost rănit în timpul grevei generale. Ultimele decese sporesc la 97 numărul morților înregistrați în cursul mai multor luni de proteste în criza din Venezuela.

Străzile capitalei Caracas erau goale joi, în parte din cauza grevei, deoarece angajații nu s-au prezentat la lucru și întreprinderile erau închise. Guvernul a făcut apel la populație să se prezinte la lucru.

Între timp, un înalt diplomat venezuelean de la ONU, Isaias Medina, a rupt în mod public relațiile cu guvernul lui Maduro. 

Citiţi şi: Foamete în Venezuela. Locuitorii au slăbit cu câte opt kilograme

                 Venezuela, imaginile disperării | 50 de zile de proteste

                 Protestatarii din Venezuela vor să folosească o nouă „armă” împotriva Gărzii Naționale: „Ei au gaze lacrimogene, noi avem excremente”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri