Trump: Otto Warmbier a fost torturat dincolo de orice închipuire în Coreea de Nord

Data publicării:
otto

Părinții lui Otto Warmbier, studentul de la Universitatea Virginia care a fost băgat la închisoare în Coreea de Nord pentru un an și jumătate, apoi a murit la scurt timp după ce a fost trimis acasă în comă, au acordat primul interviu de la decesul fiului lor. Fred și Cindy Warmbier au fost intervievați de reporterii emisiunii „Fox and Friends” și au avut cuvinte dure la adresa regimului condus de Kim Jong-un, relatează The Washington Post.

„Coreea de Nord pretinde că este o victimă și că lumea întreagă îi amenință, însă noi vrem să spunem atât: Coreea de Nord nu este o victimă. Sunt niște teroriști. L-au răpit pe Otto. L-au torturat. L-au rănit în mod intenționat. Nu sunt victime”, au afirmat părinții studentului arestat în Coreea, în ianuarie 2016.

Tânărul a murit la vârsta de 22 de ani, după ce regimul de la Phenian a decis să îl elibereze și l-a trimis acasă în comă. Otto a fost acuzat că a rupt un afiș de propagandă cu dictatorul Kim Jong-un și a fost condamnat la 15 ani de închisoare și muncă silnică, la finalul unui proces care a durat doar o oră.

Președintele american Donald Trump a confirmat, într-un mesaj pe Twitter, că studentul american ar fi fost torturat în Coreea de Nord, însă nu a precizat dacă are informații certe despre acest lucru sau face speculații: „Un interviu foarte bun la Fox&Friends cu părinții lui Otto Warmbier: 1994-2017. Otto a fost torturat dincolo de orice închipuire în Coreea de Nord”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„A fost mai mult decât puteam suporta, să îl vedem revenind acasă așa. Aproape am leșinat, dar m-am adunat și am mers în ambulanță cu el, pentru că nu voiam să mai fie singur. A fost singur pentru un timp prea îndelungat. Și l-am iubit cum am știut noi mai bine”, a declarat mama tânărului.

Fred Warmbier a adăugat că lumea întreagă ar trebui să pună Coreea de Nord pe lista statelor care sponsorizează terorismul: „Am fost șocați să aflăm că ei nu sunt listați drept sponsori ai terorismului”, a spus Fred Warmbier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri