„Ucigașul” lui Putin cere să fie grațiat și promite sprijin necondiționat pentru politicile Kremlinului

Data publicării:
putin

Ilya Pyanzin, kazahul care a fost condamnat în 2013 sub acuzația că ar fi plănuit uciderea președintelui rus Vladimir Putin, cere autorităților de la Moscova să îl grațieze, a declarat soția acestuia cotidianului Kommersant, relatează The Moscow Times.

putin
Foto: Gulliver/GettyImages

În prezent, Pyanzin se află într-o închisoare din regiunea Samara, condamnat la 10 ani de închisoare. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, spune că, dacă va fi eliberat, va sprijini necondiționat politicile interne și internaționale ale liderului de la Kremlin, inclusiv poziția Rusiei în dosarul sirian.

Potrivit sursei citate, kazahul își regretă „infracțiunea stupidă și fără fundament” și susține că nu are vreun resentiment față de Vladimir Putin.

Ilya Pyanzin ar fi recunoscut implicarea sa în presupusa tentativă de asasinare, în 2011, a președintelui Rusiei, adăugând, însă, că s-ar fi aflat atunci sub o „presiune copleșitoare”  din partea unei grupări islamiste din Republica Cecenă.

Conform relatărilor lui Pyanzin, extremiștii ceceni ar fi plănuit un atentat cu bombă prin montarea unor dispozitive-capcană într-un cortegiu de automobile care urma să flancheze mașina prezidențială a lui Vladimir Putin.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri