55 de persoane arestate după ce au ocupat templu sikh, în Anglia

Data publicării:
Car Being Chased By Police Ploughs Into Pedestrians In South London
Foto: Gulliver/GettyImages

Poliția britanică a arestat 55 de persoane și a confiscat mai multe arme albe, duminică, într-un templu sikh din centrul Angliei în urma unei adunări care a putut fi o manifestație de protest față de o căsătorie mixtă, relatează Agerpres.

Car Being Chased By Police Ploughs Into Pedestrians In South London
Foto: Gulliver/GettyImages

Polițiști înarmați au fost desfășurați încă de dimineață la templul Gurdwara din Leamington Spa (centru) după ce un grup de bărbați a pătruns în templu.

În total, 55 de persoane au fost arestate în urma unei „dispute locale care a degenerat”, a declarat șeful poliției, David Gardner.

„La fața locului au fost confiscate un număr semnificativ de arme albe”, a adăugat el, subliniind că nicio persoană nu a fost rănită.

Un fost trezorier al templului, Jatinder Singh Birdi, a explicat la postul BBC că urma să aibă loc o căsătoria unui cuplu în care unul dintre miri nu era membru al comunității sikh.

Un martor, Perry Phillips, a confirmat că scandalul are legătură cu o „ceremonie de căsătorie mixtă”. El a povestit că un „mare număr de persoane s-au adunat la intrarea în templul Gurdawara”.

„Părea o manifestație pașnică”, a adăugat el, precizând că în Leamington Spa se află o importantă comunitate sikh.

Organizația Sikh 2 Inspire a explicat pe Facebook că bărbații reținuți purtau la vedere un kirpan, cu pumnal sikh având o semnificație simbolică.

„Mass-media și poliția au penalizat înfățișarea membrilor sikh și au calomniat comunitatea sikh din Marea Britanie”, a declarat asociația, îndemnându-i pe simpatizanți să predea propriul kirpan la poliția din localitatea lor și să le explice forțelor de ordine semnificația lui religioasă.

Peste 420.000 de membri ai comunității sikh trăiesc în Anglia și Țara Galilor, potrivit recensământului din 2011. Ei reprezintă 0,8% din totalul populației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri