A fost identificat românul care a dus rujeola în Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
vaccin - captura

Rujeola din Ungaria provine din România, spun autorităţile sanitare de la Budapesta. Acestea precizează că bărbatul identificat ca sursă, în vârstă de 39 de ani, nu fusese vaccinat împotriva rujeolei.

rujeola

Bărbatul s-a internat în spital pentru altă boală și nu știa că are rujeolă.

Declarațiile vin după ce la Mako, oraş aflat la 120 de kilometri de Timişoara, mai mulţi angajaţi ai spitalului s-au îmbolnăvit, iar conducerea a decis să închidă unitatea sanitară. Accesul vizitatorilor e interzis şi toate internările sunt sistate.

La Mako nu mai fusese înregistrat niciun caz de rujeolă din 2002.

Autoritățile sanitare din Ungaria au anunțat într-o conferință de presă că au fost înregistrate cazuri în 11 județe din Ungaria, dar că nu se poate vorbi despre o epidemie la nivel național, relatează corespondentul Digi24 la Budapesta,Balazs Barabas.

În România, pe de altă parte, în ultimul an s-au înregistrat peste 3.000 de cazuri de rujeolă și 16 decese, iar în ultima perioadă contaminarea a atins o cotă alarmantă. Sunt peste 1.000 de cazuri numai în ultimele două luni. Mulţi români nu par alarmaţi şi sunt hotărâţi să nu-şi vaccineze copiii. În Timiş, de exemplu, 40% dintre locuitori nu sunt imunizaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri