A început Forumul Davos. De unde va veni creşterea economică?

Data publicării:
davos - getty guliver images

„Catastrofă, teamă, disconfort, nesiguranţă! Încep să-mi dau seama cum se simt în această perioadă liderii economici”, relatează Richard Quest, realizator CNN.

Cam aşa se rezumă, în câteva cuvinte, ceea ce se întâmplă cu economia mondială în acest moment. O situaţie care este printre principalele teme de discuţie la Davos, unde s-au întâlnit cei mai puternici oameni ai planetei.

Problema care apare atunci când încerci ceva nou, fie că e vorba de săniuş sau combaterea deflaţiei, este că riscul unei catastrofe este foarte mare”, mai spune jurnalistul.

Cea mai exclusivistă întâlnire dintre liderii politici şi oamenii de afaceri îşi propune să găsească un răspuns la una dintre marile întrebări ale momentului - de unde va veni creşterea economică?

Economia Chinei, a doua ca mărime, a înregistrat cea mai firavă creştere din ultimii 24 de ani, iar şomajul în Europa este la cote ridicate.

Suntem aici pentru a ne demonstra pasiunea, dar şi compasiunea. A împărţi şi a-ţi păsa ar trebui să fie motto-ul acestei întâlniri”, afirmă Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial.

Scăderea preţului petrolului este un alt motiv de îngrijorare pentru liderii de la Davos, în timp ce prăbuşirea rublei figurează şi ea printre subiectele de discuţie. Nu vor lipsi nici teme precum ameninţarea teroristă şi situaţia din Orientul Mijlociu.

Pentru un eveniment de o asemenea amploare este nevoie şi de un dispozitiv de securitate pe măsură - peste 3.000 de soldaţi au fost detaşaţi în zonă, pentru a asigura în permanenţă paza evenimentului.

Citiți și:
FMI a înrăutăţit prognoza de creştere a economiei globale pentru acest an. Cum va evolua economia României
Previziunile greșite ale bogaților lumii: de la ignorarea crizei la falimentul Google
Studiu: 1% din populația globului va deține jumătate din avuția mondială în 2016

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri