Acordul Republicii Moldova cu UE, discutat la Moscova. Victoria Nuland vine la Chișinău

Data publicării:
natalia gherman externe moldova

FOTO: MEDIAFAX

Şefa diplomaţiei de la Chişinău a ţinut să precizeze că prevederile Acordului au fost traduse şi în limba rusă, pentru a fi discutate la întâlnirea bilaterală.

Republica Moldova urmează să semneze Acordul de asociere cu Uniunea Eupeană până la sfârşitul lunii iunie.

Înainte de vizita la Moscova, şefa diplomaţiei de la Chişinău se va întâlni însă cu adjunctul secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, pe fondul crizei din Ucraina şi al tensiunilor generate în regiune de anexarea Crimeei de către Rusia.

Victoria Nuland se va afla sâmbătă şi duminică într-o vizită în Republica Moldova, a anunţat şefa diplomaţiei de la Chişinău, Natalia Gherman, într-o emisiune a postului de televiziune TV7, relatează Mediafax.

Premierul Iurie Leancă s-a aflat la începutul lunii martie într-o vizită la Washington, unde a primit un mesaj puternic de susţinere din partea preşedintelui Barack Obama.

Ministrul Natalia Gherman a explicat că va merge la Moscova şi pentru a pregăti vizita premierului Iurie Leancă la Moscova, programată pentru sfârşitul lunii mai. Iurie Leancă va avea o întâlnire cu premierul rus Dmitri Medvedev.

În acelaşi timp, la Moscova, ministrul Natalia Gherman va avea discuţii şi în legătură cu o vizită a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, la Chişinău, la sfârşitul lunii aprilie. „Noi avem nevoie acum de acest dialog. Trebuie să abordam acum toate subiectele complicate şi dificile pentru soluţionarea lor”, a menţionat șefa diplomației de la Chișinău.

Natalia Gherman a mai declarat că Republica Moldova şi Rusia au multe teme de discutat şi rezolvat şi în acest sens nu există niciun subiect tabu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri