Acțiune de amploare a armatei ucrainene în estul țării. Forțele speciale au preluat controlul unui aerodrom

Data publicării:
elicopter ucraina

Elicopterele şi avioanele de luptă au survolat oraşele Kramatorsk şi Saviansk întreaga după-amiază. Ele au asigurat securitatea trupelor de la sol, care au reuşit să preia controlul unui aerodrom.

În alt oraş, la 15 kilometri distanţă, separatiştii s-au baricadat în clădirea administraţiei locale şi au aşteaptat intervenţia trupelor ucrainene.

„Este vorba de veterani de război din Afganistan, foşti ofiţeri care şi-au unit eforturile cu rebelii. Sunt aproximativ 300 de oameni înarmaţi, care au primit ordin să facă ce vor în acest oraş”, a declarat Nelya Shtepa, primarul din Saviansk.

În timp ce în estul Ucrainei trupele speciale au declanşat operaţiunea anti-tero, tensiunile rămân ridicate şi în capitala Kiev. Doi candidaţi proruşi la alegerile prezidenţiale au fost atacaţi de mulţimea furioasă. Oamenii i-au lovit cu pumnii şi cu picioarele şi au aruncat în ei cu ouă şi cu vopsea.

Nu am cerut ca trupele ruse să fie trimise în ţară. Sunt împotriva acestei măsuri. Până când nu vom învăţa se ne ascultăm unii pe alţii, Ucraina nu are nicio şansă”, a declarat Oleg Ţariov, candidat la prezidenţiale.

Nu au fost singurele incidente înregistrate la Kiev. Aproximativ 200 de oameni s-au adunat în faţa Parlamentului şi au cerut demisia ministrului de Interne, pe care îl acuză că nu ia măsuri împotriva separatiştilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri