Aeroportul Heathrow anulează 80 de zboruri din cauza vremii

Data publicării:
aeroportul Heathrow

Aeroportul londonez Heathrow a anulat joi cel puțin 80 de zboruri din cauza condițiilor meteorologice neprielnice înregistrate în Regatul Unit, țară care se confruntă cu ninsori și viscol mai ales în Scoția, Irlanda de Nord, Țara Galilor și nordul Angliei, semnalează EFE, citată de Agerpres.

aeroportul Heathrow
Foto: Guliver/GettyImages

Potrivit unui purtător de cuvânt al acestui aeroport, cel mai mare din țară și unul dintre cele mai tranzitate din Europa, abundentele ninsori și viscolul au alterat calendarul serviciilor programate.

La rândul său, serviciul britanic de meteorologie (Met Office) a anunțat lapoviță și ninsoare, pentru perioade scurte, în alte zone din sudul țării și a avertizat că temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele de miercuri, situându-se între 2 și 5 grade.

Condițiile meteorologice adverse așteptate în întreaga țară sunt cauzate de o masă de aer polar provenită din nordul Canadei, care se extinde în sudul Regatului Unit, după ce miercuri s-au înregistrat ploi și furtuni în Scoția și nordul Angliei.

Miercuri, furtunile au provocat întreruperi în furnizarea de energie electrică în unele locuri din Scoția și din nord-estul Angliei. Pe de altă parte, podul Forth Road, din apropiere de Edinburgh (Scoția) a trebuit să fie închis miercuri pe ambele sensuri după ce vântul a deviat o mașină.

După cum a semnalat joi meteorologul Paul Gundersen, cele mai puternice ninsori vor avea loc probabil în nordul și vestul Scoției, Irlanda de Nord și zona sa de coastă. În Anglia și Țara Galilor se așteaptă o zi geroasă și umedă cu ploi și, probabil, lapoviță sau ninsoare.

Expertul a avertizat că zăpada ar putea afecta rețeaua de transport după-amiază, între orele 17:00 și 19:00 GMT, și ar putea cauza noi întreruperi în furnizarea de curent electric.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri