Afişe anti-Papa la Roma

Data actualizării: Data publicării:
afis anti-papa crop

Capitala Italiei a fost împânzită cu zeci de afișe împotriva Papei Francis iar poliția încearcă să afle cine sunt autorii, informează AFP citată de Agerpres.

afise anti-papa
Foto: infovaticana.com

„Dar unde e mila ta?”, se poate citi sub un portret al suveranului pontif cu aer ursuz. Papa este acuzat de „concedierea preoților”, „ignorarea cardinalilor”, „decapitarea Ordinului de Malta și a franciscanilor Neprihănitei Zămisliri...”.

Acuzațiile se referă la disputele dintre Papă şi conservatorii din cadrul Ordinului de Malta, din comunitatea extrem franciscanilor și din rândul cardinalilor care au manifestat îndoieli cu privire la decizia lui Francisc de a permite, în unele cazuri, comuniunea divorțaților recăsătoriți.

Primăria Romei, care a șters deja, în ultimele luni, picturi murale umoristice, mai degrabă favorabile Papei, a anunțat că îndepărtat 200 de postere, iar cele care au rămas au fost acoperite de cuvintele „afișaj ilegal”. La rândul său, poliția examinează imaginile surprinse de camerele de supraveghere în încercarea de a determina cine sunt autorii acestei campanii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri