Airbus, restructurare și concedieri din cauza A380

Data publicării:
a380

Airbus, unul dintre cei mai mari producători de aeronave din lume, ar putea anunţa luna viitoare un nou plan de restructurare şi de economii pentru a face faţă costurilor peste estimări ale avionului A380, relatează Financial Times, care citează surse din sector.

a380

Potrivit cotidianului financiar britanic, directorul general al Airbus Group, Tom Enders, vrea să elimine posturile duble în cadrul diferitelor filiale ale grupului şi de la sediul central. 

Planul de restructurare n-a fost încă finalizat, dar va cuprinde în final concedieri în cadrul grupului şi va fi prezentat şi sindicatelor.

Airbus Group nu a dorit să comenteze informaţiile.

În iulie, Airbus a decis să reducă semnificativ producţia de aeronave A380, din cauza cererii foarte scăzute, pe care a atribuit-o creşterii economice lente la nivel global şi impactului deciziei britanicilor de ieşire din Uniunea Europeană.

Dezvoltarea aeronavei a costat miliarde de euro, cu mult peste aşteptări, dar compania nu a reuşit să atragă comenzi mari.

Airbus va construi doar 12 avioane A380 pe an, începând din 2018. Anul trecut a fabricat 27 de astfel de aeronave, iar în 2017 intenţionează să producă 20.

Compania cu sediul în Toulouse anticipează că va obţine profit din comercializarea aparatelor A380 în acest an, după echilibrarea finanţelor anul trecut, dar a sugerat că programul ar putea reveni pe pierdere, scrie News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri