Alegeri departamentale în Franţa: UMP, partidul lui Nicolas Sarkozy, a avut cele mai multe voturi

Data publicării:
Nicolas Sarkozy presedintele Frantei

  

Pentru turul al doilea, UMP a anunţat că nu va face alianţă cu Frontul Naţional. Iar socialiştii le-au cerut alegătorilor să voteze împotriva ultra-naţionaliştilor, indiferent dacă aleg candidatul stângii sau pe cel al dreptei.

Nicolas Sarkozy, liderul UMP a declarat, după rezultatul votului, că venirea dreptei la putere este inevitabilă. Dacă ai noştri compatrioţi au întors spatele în număr aşa de mare stângii, înseamnă că ei simt că au fost minţiţi în ultimii trei ani”, a spus Nicolas Sarkozy.

De asemenea, fostul preşedinte francez a spus categoric că formaţiunea pe care o conduce nu va face nici un fel de înţelegere cu Frontul Naţional, partidul anti-european şi ultra-naţionalist, condus de Marine Le Pen, care s-a clasat pe locul al doilea. Vreau să spun că înţeleg frustrările celor care au votat cu Frontul Naţional. Dar acest partid, care are acelaşi program economic ca al extremei-stângi, care a salutat alegerea unui guvern de extremă-stângă în Grecia, nu va rezolva problemele Franţei. Din contră, le va agrava”, a spus fostul preşedinte francez.

Şi socialiştii, partidul aflat la guvernare, consideră Frontul Naţional drept cel mai periculos adversar.Vă cer fiecăruia dintre voi să vă comportaţi corect şi să vă daţi votul candidatului republican, fie că este de stânga sau de dreapta, atunci când înfruntă singur partidul de extremă-dreaptă”, a spus Manuel Valls, premierul Franţei.

În schimb, preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen, consideră că rezultatul din aceste alegeri poate fi considerat un succes.Acest vot masiv pentru Frontul Naţional, care prinde rădăcini după fiecare alegere, arată că francezii vor să-şi recâştige libertatea”, a afirmat Marine Le Pen.

Francezii sunt chemați din nou la urne duminică, pentru a alege toți membrii consiliilor celor 102 departamente franceze. În jur de 90% dintre cele 2.054 de colegii sunt încă de disputat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri