Emmanuel Macron: Am întors o nouă pagină în politica franceză

Data actualizării: Data publicării:
French Presidential Candidate Emmanuel Macron Holds Campaign Rally
PARIS, FRANCE - APRIL 17: French presidential candidate Emmanuel Macron delivers a speech during a campaign rally at Bercy Arena on April 17, 2017 in Paris, France. (Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images)

Prezidenţiabilul En Marche, Emmanuel Macron, a declarat duminică seara că alegătorii săi au reuşit să întoarcă o nouă pagină în politica franceză, după ce primele estimări şi exit poll-uri îl arată drept câştigător al primului tur al alegerilor prezidenţiale din Hexagon, informează News.ro.

Sondajul Ipsos arată că Emmanuel Macron se va confrunta în al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee cu Marine Le Pen.

De asemenea, candidatul de centru-stânga este primul clasat şi în estimările Harris Interactive, cu 23% din voturi faţă de cele 22% de sufragii adunate de preşedinta Frontului Naţional.

Estimarea Elabe îl arată victorios cu 23,7% din vituri pe prezidenţiabilul En Marche.

Emmanuel Macron (39 de ani) nu a deţinut niciodată o funcţie aleasă, iar acum se îndreaptă spre al doilea tur al alegerilor prezidenţiale cu cele mai mari şanse de a deveni următorul ocupant de la palatul Elysee.

Presa franceză a scris despre mobilizarea incredibilă a alegătorilor, care se arătau indecişi cu doar o zi înainte de deschiderea urnelor, iar cozi lungi s-au format atât la secţiile de votare din străinătate, cât şi în Paris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri