Franța. Anunțarea echipei guvernamentale, amânată pentru a se verifica situația fiscală a miniștrilor

Data actualizării: Data publicării:
edouard philippe cu macron

Președintele francez, Emmanuel Macron, și premierul său, Edouard Philippe, au amânat pentru miercuri prezentarea echipei guvernamentale, pentru a ''verifica'' situațiile fiscale și eventualele conflicte de interese ale viitorilor miniștri, a anunțat marți printr-un comunicat Palatul Elysee, transmite Agerpres.

„Conform angajamentelor privind etica în viața politică, președintele Macron a dorit să acorde un răgaz pentru verificările în legătură cu situația fiscală a personalităților propuse în guvern, precum și cu eventualele conflicte de interese”, se explică în anunțul președinției.

Numele lui Edouard Philippe pentru postul de premier era vehiculat de presa franceză încă de săptămâna trecută. Oricât ar părea de paradoxal, președintele Macron, care ține mai aproape de o ideologie de centru-stânga, a avut motivele lui să-l numească premier pe un om politic cu viziuni aparent opuse.

Ce-l recomandă pe Edouard Philippe? În primul rând tinerețea, scria săptămâna trecută Ouest-France. La 46 de ani, deputatul-primar din Le Havre este doar cu puțin mai în vârstă decât președintele Macron. Născut la Rouen, cu părinți profesori de franceză, Édouard Philippe face parte din acea generație care aspiră la responsabilități guvernamentale. „Dacă are răbdare, într-o zi va deveni ministru”, spunea, în octombrie anul trecut, mentorul său politic, Alain Juppé, în timpul unei vizite în portul Le Havre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri