Merkel laudă „campania proeuropeană curajoasă” a lui Macron

Data publicării:
Angela-Merkel (1)

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a felicitat luni pe Emmanuel Macron pentru victoria ”spectaculoasă” înregistrată în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franța, transmite News.ro.

„El poartă speranţa a milioane de francezi şi a multor oameni din Germania, precum şi a întregii Europe”, a declarat cancelarul german într-o conferinţă de presă organizată luni la Berlin.

De asemenea, aceasta a transmis că va colabora alături de preşedintele-ales pentru a promova stabilitatea europeană.

„El a dus la capăt o campanie proeuropeană curajoasă, reprezentativă pentru deschiderea către lume şi angajată în mod decisiv într-o economie socială de piaţă”, a completat Merkel.

Potrivit cancelarului, cooperarea franco-germană este o piatră de temelie a politicii externe de la Berlin.

Însă, Merkel a explicat că ţara sa nu trebuie să-şi schimbe direcţia economică drept răspuns faţă de victoria înregistrată de Macron.

Guvernul german şi-a anunţat din campanie electorală susţinerea pentru Emmanuel Macron, care sprijină rolul jucat de Franţa în Uniunea Europeană.

De asemenea, liderul de centru-stânga ar urma să efectueze prima sa vizită în calitate de preşedinte al Franţei la Berlin, unde se va întâlni şi va purta discuţii cu Angela Merkel.

Această vizită ar urma să aibă loc la scurt timp de la învestirea sa la palatul Elysee, iar Francois Hollande a permis chiar în după-amiaza învestirii în Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri