Rusia acuză echipa de campanie a lui Macron de discriminare

Data publicării:
French Presidential Candidate Emmanuel Macron Holds Campaign Rally
Foto: Guliver/GettyImages

Rusia a acuzat echipa de campanie a lui Emmanuel Macron că discriminează mass-media de la Moscova şi că a încălcat libertatea presei pentru că a refuzat să permită accesul reporterilor care lucrează pentru instituţii ruse la evenimentele pe care le organizează, relatează Reuters.

French Presidential Candidate Emmanuel Macron Holds Campaign Rally
Foto: Guliver/GettyImages

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat joi că echipa de campanie a lui Macron a refuzat să le ofere acreditări reporterilor agenţiei de presă Sputnik, postului de televiziune Russia Today şi agenţiei video Ruptly.

Sputnik News şi RT primesc finanţare din partea statul rus, iar RT este compania-mamă a Ruptly.

Descriind măsura drept „scandaloasă”, Zaharova a avertizat că Moscova consideră această decizie drept o „discriminare deliberată şi clară a presei ruse de către candidatul la preşedinţie al unui stat care are este, prin tradiţie, vigilent în privinţa libertăţii de exprimare”.

Ea le-a cerut autorităţilor franceze de resort şi organizaţiilor internaţionale să se asigure că libertatea presei este respectată în al doilea tur de scrutin, ce va avea loc pe 7 mai.

Kremlinul a fost iritat de acuzaţiile lansate de tabăra lui Macron, potrivit cărora reţelele de calculatoare, bazele de date şi site-urile sale au fost vizate de atacuri informatice lansate din Rusia. Aceste acuzaţii au alimentat suspiciunile că Rusia încearcă să submineze campania lui Macron pentru a o ajuta pe Marine Le Pen, rivala sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri