Sondaj: Cine a câștigat dezbaterea din Franța pentru alegerile prezidențiale

Data publicării:
colaj le pen macron

În Franța a avut loc, miercuri seara, singura dezbatere televizată dintre cei doi candidați ajunși în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Emmanuel Macron și Marine Le Pen. Cei doi au încercat să îi atragă de partea lor pe cei 20% dintre francezi care sunt indeciși, relatează Politico.

Un sondaj realizat de Elabe pentru postul de televiziune BFMTV arată că Macron a fost cel mai convingător în dezbaterea televizată. Aproximativ 63% dintre cei 1.314 de telespectatori care au participat la sondaj l-au declarat pe Macron câștigătorul dezbaterii, în timp ce doar 34% au considerat că Marine Le Pen s-a descurcat mai bine. Restul de 3% nu au avut o opinie în acest sens.

Două treimi dintre cei care l-au susținut în primul tur pe candidatul de stânga Jean-Luc Melenchon au trecut de partea lui Emmanuel Macron, în timp ce 30% sunt în favoarea lui Le Pen. Iar 58% dintre susținătorii candidatului conservator Francois Fillon spun că îl vor susține pe Macron.

Francezii vor merge la urne duminică, pentru a-și alege noul președinte. Ultimele sondaje îl indică pe Emmanuel Macron drept conducător detașat în preferințele alegătorilor, având un avans de 15-20% în fața contracandidatei sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri