ALEGERI GRECIA. Pus la zid de Opoziție, Alexis Tsipras laudă acordul cu creditorii internaționali

Data publicării:
alexis tsipras - GettyImages - 14 iulie 2015

Principala temă de campanie pentru Alexis Tsipras şi Syriza este înţelegerea pe care a semnat-o în urmă cu aproximativ două luni cu creditorii ţării.

Alexis Tsipras, liderul Syriza: Am reuşit să stabilizăm economia cu această înţelegere, am reuşit să ne asigurăm că avem fonduri până în 2019. Cu cele 86 de miliarde de euro putem să plătim obligaţiile pe termen scurt ale ţării, la o dobândă mult mai mică.

Dacă Alexis Tsipras speră să îi convingă pe alegători cu aceste explicaţii, ele nu îi impresionează pe adversarii politici. Liderul partidului Noua Democraţie, principalul adversar în cursa electorală, consideră că noul plan de asistenţă financiară vine cu măsuri de austeritate extrem de dure şi care vor îngenunchia poporul grec.

Vangelis Meimarakis, liderul partidului Noua Democraţie: Un acord este întotdeauna judecat pe baza urmărilor pe care le are. Şi aceste urmări sunt, din păcate, cu mult mai dure decât dacă ar fi optat pentru încheierea unei înţelegeri in ianuarie, februarie sau chiar în martie.

În replică, Alexis Tsipras şi-a acuzat adversarii politici că, atunci când s-au aflat la guvernare, nici măcar nu au încercat să obţină o înţelegere mai bună cu creditorii.

Alexis Tsipras, liderul Syriza: A uitat oare poporul grec că Noua Democraţie a promis să negocieze şi nu a făcut-o? Cel puţin noi am ales să nu ne predăm, am luptat şi am ajuns la un compromis, poate este unul dureros, dar vine cu efecte pozitive pentru poporul grec.

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 20 septembrie, iar ultimele sondaje indică o cursă strânsă pentru majoritatea parlamentară. Potrivit unui sondaj de opinie publicat recent, Syriza ar obţine 26,5% din voturi, urmată la diferenţă de numai jumătate de procent de Noua Democraţie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri