Alertă de securitate la Paris

Data actualizării: Data publicării:
Mass Unity Rally Held In Paris Following Recent Terrorist Attacks
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Autorităţile franceze au evacuat sâmbătă după-amiază peste 2.000 de persoane din terminalul 2F al aeroportului Charles de Gaulle, iar aproximativ 20 de zboruri au suferit întârzieri, după ce un individ a intrat într-o ”zonă privată” fără să treacă de filtrele de securitate de pe cel mai mare aeroport al Franţei, transmite Le Figaro.

Mass Unity Rally Held In Paris Following Recent Terrorist Attacks
FOTO: Getty Images

”La aproximativ 15.15 (16.15 ora României), o persoană a trecut de porţi în sens invers şi am fost forţaţi să evacuăm după ce am descoperit acest incident, pentru a decontamina zona. Nicium obiect nu a fost descoperit”, a declarat o sursă de pe aeroportul Charles de Gaulles.

Respectivele porţi sunt păzite de un agent de securitate, care şi-a părăsit temporar postul, dar fără a-şi informa superiorii ierarhici.

Potrivit unei alte surse, peste 2.000 de persoane au fost evacuate din ”zona privată”, unde pasagerii au acces doar după ce trec de filtrele de securitate înainte de îmbarcare.

Pasagerii au fost rugaţi să iasă din aeroport, iar cei care tocmai soseau nu au fost lăsaţi să intre în aeroport.

Sunt martori care spun că sunt şi oameni blocaţi în aeronave şi nu li se permite debarcarea. Reprezentanţii Air France i-au informat doar că este o problemă de securitate, fără a le da şi alte informaţii.

Mai multe zboruri au fost anulate sau oprite pentru moment de la decolare.

Reprezentanţii aeroportului Charles de Gaulle spun că evacuarea a fost făcută pentru a respecta protocolul de securitate, dar nu au dat şi alte informaţii. Spun reprezentanţii aeroportului că din moment în moment se vor relua îmbarcările.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri