Alertă de securitate pe aeroportul din Geneva

Data publicării:
aeroport geneva

Investigația va determina care sunt faptele, dar nu depinde de noi... Investigatorii francezi ne vor ține la curent”, a spus un purtător de cuvânt.

„Situația de pe aeroport este calmă”, a adăugat el.

Poliția din Geneva a instituit miercuri o serie de controale în jurul aeroportului Cointrin după ce a primit informații despre o posibilă amenințare.

În urma unui telefon de avertizare, paza pe aeroport a fost sporită. Autorităţile elveţiene spun ca apelantul informa în legatură cu un potențial pericol, dar nu au dat detalii. Cert este că le-au cerut tuturor călătorilor să prezinte un act de identitate la intrarea în aeroport. Pasagerii au fost avertizați, de asemenea, în privința unor întârzieri. Pe site-ul aeroportului este publicat un anunț prin care pasagerii sunt rugați să vină cu cel puțin două ore înainte.

În acelasi timp, în Marea Britanie, serviciile de securitate au anunţat că menţin nivelul de alertă la sever ceea ce înseamnă că un atac este posibil. Autorităţile britanice au anunţat sporirea măsurilor de securitate în locurile publice, inclusiv în preajma lăcaşurilor de cult din Regat. Cetățenilor li se recomandă să fie vigilenţi şi să anunţe orice li se pare suspect. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri