Centrul Parisului, blocat de o alertă antitero

Data actualizării: Data publicării:
politie franta getty 1
Foto: Guliver / GettyImages

O alertă antiteroristă a fost declanşată, astăzi după-amiază, în centrul Parisului, iar timp de aproape o oră, populaţia a fost sfătuită să rămână în case şi să evite zona Hahelor, din arondismentul unu.

politie franta getty 1
Foto: Guliver / GettyImages

Prefectura de Poliţie a emis acest avertisment după ce mai mulţi martori au declarat că au auzit focuri de armă lângă o biserică. Unii au spus că ar fi şi o luare de ostatici în lăcaşul de cult.

Imediat, trupele speciale ale poliţiei au intervenit, iar zona a fost închisă, ca măsură de securitate. A fost trimis şi un elicopter care a survolat cartierul.

În cele din urmă, poliţia pariziană a anunţat că a fost o alertă falsă şi că există niciun pericol.

„Prefectura de Poliţie din Paris a primit un telefon, prin care s-a anunţat că o luare de ostatici este în desfăşurare la biserica Saint Leu, situată la numărul 92 pe Strada Saint Denis. S-a terminat pentru că a fost o alertă falsă. Martorii au văzut persoane alergând şi au crezut că sunt persoane reţinute în biserică şi că este un eveniment în derulare”, a spus un reprezentant al poliției.

Mobilizarea a fost totuşi masivă, într-o zi de weekend, cu mulţi turişti, în contextul în care Franţa este în continuare sub starea de urgenţă declarată după atentatele din noiembrie anul trecut.


Actualizare 18.00. Autoritățile franceze spun că în prezent nu este niciun pericol. O operațiune antiteroristă a avut loc, potrivit poliției pariziene, care nu precizează însă care a fost motivul intervenției și ce rezultat a avut aceasta.

Unele publicații franceze scriu că a fost vorba despre o alertă falsă.


 

Actualizare 17.55. Alerta teroristă a fost suspendată.

Utilizatorii de Twitter au început să posteze mesajele primite prin sistemul de alertă pe telefon, potrivit cărora operațiunea s-a încheiat.

Autoritățile fac însă apel la prudență.


 

Oamenii au fost sfătuiți să se îndepărteze de zona în care intervine poliția și să rămână în casele lor. De altfel, autoritățile au stabilit și un perimetru de securitate în jurul bisericii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un elicopter a survolat zona circa 30 de minute.

Alerta de securitate, transmisă parizienilor prin mesaje pe telefon, intervine într-un moment al săptămânii în care Parisul este plin de turiști.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri