Ambasadorul Franței în România: „Când aveți alegeri, trebuie să votați”

Data publicării:
ambasador_franta

Ambasadorul Franţei la Bucureşti îşi încheie mandatul cu un sfat pentru români: când aveţi alegeri, mergeţi şi votaţi! Nu-i lăsaţi pe alţii să vă aleagă viitorul! Într-un interviu acordat Digi24, François Saint-Paul spune că lupta împotriva corupţiei este un şantier în lucru nu doar în România, ci peste tot în lume. Interviul integral îl puteţi urmări la Jurnalul de Seară, de la 21.30.

Cum aţi cataloga lupta împotriva corupţiei în România?

François Saint-Paul, ambasadorul Franței în România: În primul rând, aş spune că problema luptei împotriva corupţiei e - şi aş prelua o expresie din limba română - "şantier în lucru" peste tot. România nu este o excepţie. Altfel spus, lupta împotriva corupţiei, consolidarea statului de drept reprezintă un proces care trebuie să aibă loc în toate ţările. Nu sunt aici pentru a da lecţii. Cred că, dacă anumite lucruri sunt necesare, ele nu sunt necesare doar pentru Europa. Înainte de toate, le sunt necesare românilor.

Un sfat pentru viitor?

François Saint-Paul, ambasadorul Franței în România: Le-aş spune românilor: interesaţi-vă de viaţa ţării voastre, fiţi exigenţi şi urmaţi direcţia acestui proiect european! Acest lucru presupune că, atunci când aveţi alegeri, trebuie să votaţi. Absenţa de la vot înseamnă deja o alegere. Este alegerea prin care ceilalţi votează pentru voi şi aleg viitorul copiilor voştri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri