Incendiu în Bergkamen | Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: Am fost şocat

Data actualizării: Data publicării:
incendiu bergkamen

 Ambasadorul Germaniei la Bucureşti se declară şocat să afle despre "teribila incendiere" din oraşul german Bergkamen şi anunţă că autorităţile au început o investigaţie amănunţită în acest caz.

incendiu bergkamen
FOTO: www1.wdr.de

"Am fost şocat să aflu astăzi despre teribila incendiere din oraşul german Bergkamen. În primul rând, doresc să îmi exprim compasiunea pentru cei răniţi. Autorităţile germane au început o investigaţie amănunţită cu privire la acest act criminal, ale cărui motive nu au fost încă stabilite", afirmă ambasadorul Cord Meier-Klodt.

El remarcă faptul că nu sunt persoane decedate şi că nici viaţa răniţilor nu este în pericol.

"Suntem uşuraţi că nu sunt persoane decedate şi că, potrivit informaţiilor disponibile, viaţa nici unuia dintre răniţi nu este în pericol", spune diplomatul.

Conform lui Cord Meier-Klodt, este cu atât mai dureros pentru el să comenteze asupra acestui eveniment astăzi, de Ziua Naţională a României, "zi care nu ar fi trebuit umbrită de un astfel de eveniment".

Un puternic incendiu a afectat vineri o clădire din localitatea germană Bergkamen, în care locuiau şi români, 33 de persoane fiind spitalizate, 7 în stare gravă, anunţă MAE, care precizează că verifică dacă printre victime există şi cetăţeni români.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care şi cetăţeni români, 33 dintre acestea fiind spitalizate, în urma intoxicaţiei cu fum. Şapte dintre acestea sunt în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri