Ambasadorul Kievului la București: „Toate trupele străine care pătrund ilegal pe teritoriul Ucrainei vor fi distruse”

Data publicării:
teofil bauer

Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la București, a catalogat situația din estul țării sale ca fiind „destul de complicată” și a anunțat că forțele speciale își continuă „operațiunea antiteroristă”.

Referitor la așa-zisul convoi umanitar, poziția Ucrainei a fost, este și va fi în continuare în conformitate cu normele internaționale. Iar în confomitate cu legislația internațională, orice acțiuni pe teritoriul unui alt stat, chiar dacă este vorba de o acțiune umanitară, poate avea loc numai cu acceptul părții despre care este vorba”, a spus Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei la București, pentru Digi24.

Excelența sa a precizat că toate mișcările convoiul umanitar au fost monitorizate, „atunci când era pe teritoriul Federației Ruse, cu atât mai mult cu cât s-a apropiat de frontiera Ucrainei”.

Ambasadorul Teofil Bauer a afirmat că se poate considera că Rusia a violat teritoriul Ucrainei prin convoiul militar care a trecut granița aseară.

Așa cum a spus și președintele Poroșenko, toate trupele străine care în mod ilegal pătrund pe teritoriul Ucrainei vor fi distruse sau le va fi impus să părăsească teritoriul Ucrainei”, a subliniat oficialul ucrainean.

Acesta a spus că deocamdată nu se știe dacă au murit oameni în atacul armatei ucrainene asupra convoiului militar rusesc.

Ambasadorul Teofil Bauer a precizat și că pentru a evita pierderile de vieți omenești din rândul civililor au fost create culoare speciale pentru ca aceștia să părăsească zonele în care au loc „acțiuni antireroriste”. În plus, el a spus că președintele Petro Poroșenko a purtat în cursul zilei de astăzi consultări bilaterale telefonice cu mai mulți lideri europeni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri