Angajaţi nemulţumiţi, după ce s-a interzis consumul de alcool în timpul programului

Data actualizării: Data publicării:
bautura
Foto: Guliver/GettyImages

Angajaţii companiei de asigurări Lloyd’s sunt nemulţumiţi după ce conducerea sediului din Londra a interzis consumul de alcool în timpul orelor de program, inclusiv în pauza de prânz, relatează BBC News.

bautura
Foto: Guliver/GettyImages

Astfel cei 800 de angajaţi nu mai au voie să bea băuturi alcoolice între 9 şi 17.

Lloyd’s analizează măsura de ceva timp, pentru a aduce compania în linie cu „normele industriei”.

Interdicţia se aplică numai în cazul angajaţilor, nu şi al colaboratorilor, precum brokerii.

Însă personalul a descris decizia drept prea dură. Oamenii şi-au exprimat nemulţumirea pe reţeaua intranet. „Ni se va cere şi să mergem la culcare mai devreme?”, a întrebat unul dintre ei.

„Tocmai m-am trezit din somnul meu de beţie să constat că trăim acum în (cartea – n.r.) 1984 a lui Orwell?”, a întrebat un altul, citat de London Evening Standard.

Prânzul stropit cu alcool este de mult o caracteristică a vieţii în cartierul de afaceri City, unde atunci se încheie contracte şi se stabilesc legături.

„Nu poate fi negat că a făcut parte, prin tradiţie, din acest tip de afaceri”, a admis un purtător de cuvânt al companiei.

În documentul intern transmis angajaţilor, Lloyd’s a explicat că examinarea plângerilor şi cazurilor disciplinare din ultimii doi ani a a arătat că aproximativ jumătate dintre ele au legătură cu alcoolul.

Un purtător de cuvânt a precizat că piaţa s-a schimbat şi că Lloyd’s vrea să atragă şi oameni mai tineri în industrie. În plus, compania vrea ca angajaţii săi să se alinieze standardelor impuse şi în alte companii, precum QBE, care îşi sfătuieşte angajaţii să nu bea alcool, fără să le interzică, însă, acest lucru.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că, dacă cineva încalcă regula, managerul său va decide cea mai bună acţiune de urmat.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri