Angela Merkel condamnă agresiunea asupra unei candidate la Primăria Koln

Data publicării:
Angela Merkel trista getty 20-2.08

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Angela Merkel s-a interesat de starea sănătății candidatei Henriette Reker, 58 de ani, rănită cu lovituri de cuțit în zona gâtului, într-o piață din Koln, unde făcea campanie înaintea scrutinului municipal de duminică, a declarat o purtătoare de cuvânt a cancelariei.

La rândul său, ministrul de interne Thomas de Maizičre s-a declarat 'profund șocat' de acest atac 'îngrozitor și laș'. Candidata independentă, dar susținută de partidul cancelarului Angela Merkel, a fost înjunghiată în contextul unui climat de tensiune crescută în jurul politicii cancelariei germane de deschidere față de criza imigranților.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, un bărbat înarmat cu un cuțit a atacat-o pe Henriette Reker (58 de ani) în jurul orei locale 09:00 (07:00 GMT), în apropierea unui punct de informare al Uniunii Creștin-Democrate (CDU) lângă o piață organizată săptămânal în districtul Braunsfeld din Koln.

Agresorul, arestat imediat după comiterea faptei, 'a afirmat că a comis acest act cu o motivație rasistă', potrivit poliției. Dna Reker, care se ocupă în special de primirea refugiaților în orașul Koln, a fost operată și starea ei de sănătate este 'stabilă'. Alte patru persoane au fost rănite în acest incident, printre care unul dintre colaboratorii lui Reker în campania pentru alegerile municipale din Koln din 18 octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri