Angela Merkel, gazda lui Putin și Hollande

Data actualizării: Data publicării:
putin cu merkel si hollande - kremlin.ru

La Berlin vor avea loc, miercuri, două reuniuni importante privind Ucraina și Siria. Cancelarul german Angela Merkel îi va primi în capitala Germaniei pe Francois Hollande, Vladimir Putin și Petro Poroșenko. 

putin cu merkel si hollande - kremlin.ru

La prima reuniune vor lua parte preşedintele francez, preşedintele rus și cel ucrainean și se va discuta despre Ucraina şi Acordurilor de la Minsk, fiind primul summit în acest format din ultimele 12 luni.

Apoi, liderii Franţei, Germaniei şi Rusiei vor discuta despre Siria, unde armata rusă şi cea siriană au anunţat că întrerup timp de 48 de ore bombardamentele la Alep, ca să permită intervenţii umanitare.

Acest dublu summit cu președintele rus are loc în ajunul unei reuniuni a șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană care va examina chestiunea relațiilor cu Moscova, bombardamentele ruse la Alep și sancțiunile impuse Rusiei din cauza conflictului ucrainean și anexării Crimeii, relatează Agerpres.

Fără nicio rezolvare la orizont în acest dosare, șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, a spus la începutul lunii octombrie că perioada actuală este „mai periculoasă" decât Războiul Rece, când „Moscova și Washingtonul își cunoșteau liniile roșii respective și le respectau".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri