Angela Merkel, impresionată de drama unei tinere care riscă să fie deportată din Germania

Data publicării:
merkel

Auzind acest lucru, fetiţa a început să plângă, iar cancelarul german a adăugat: „Eşti o persoană foarte drăguţă, dar ştii şi tu că sunt zeci de mii de oameni în taberele palestiniene de refugiaţi din Liban”.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Politica este grea. Sunt mii şi mii de refugiaţi palestinieni în taberele de refugiaţi din Liban, iar dacă le spunem tuturor să vină aici, dacă le spunem la fel şi celor din Africa, nu vom putea face faţă”.

Explicaţia cancelarului german a fost întreruptă de un hohot de plâns, iar Angela Merkel, impresionată de drama fetiţei, a încercat s-o consoleze.

Angela Merkel: „Oh, vino aici, te-ai descurcat foarte bine... Ştiu că este o situaţie obositoare pentru ea, dar vreau doar s-o îmbrăţişez. Nu vrem să te punem într-o asemenea situaţie, fiindcă este greu pentru tine”.

Familia fetiţei locuieşte de patru ani într-un oraș din nordul Germaniei, dar are doar drept temporar de rezidenţă, riscând să fie deportată.

Şapte milioane de imigranţi trăiesc acum în Germania, ţară clasată pe primul loc în Uniunea Europeană la acest capitol. Doar în primele şase luni din 2015, 450.000 de persoane au depus o cerere de azil în acest stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri