Angela Merkel: Menținerea Schengen depinde de protejarea frontierelor externe ale UE

Data publicării:
MERKEL SINGURA INVERSAT sursa bundesregierung.de

Foto: bundesregierung.de

Angela Merkel a avertizat că, dacă securitatea externă nu este îmbunătățită, fapt evidențiat de criza refugiaților, atunci întreaga activitate economică în UE ar putea avea de suferit.

Trebuie să ne protejăm frontierele externe pentru că vrem să menținem Schengen. În caz contrar, este pus în pericol spațiul de liberă circulație în interiorul pieței comune, care este fundamentul bunăstării noastre”, a spus ea în obișnuita sa intervenție video de sâmbătă.

Cu acest lucru sunt de acord toți partenerii europeni, a adăugat Merkel, care consideră de o importanță crucială punerea în practică a acordului dintre UE și Turcia, semnat la sfârșitul lui 2015 și în cadrul căruia se vor oferi Ankarei 3 miliarde de euro în schimbul menținerii pe teritoriul turc a refugiaților sirieni și a unei mai bune protecții a frontierei turco-elene. 

Soluția crizei refugiaților este ca toți partenerii europeni să se angajeze să accepte „cote legale de refugiați”, aceasta fiind în esență o propunere germană care a generat o respingere fără echivoc în unele capitale europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri