Angela Merkel: România are dorinţa justificată de a intra în Schengen. Vom vedea cum vom putea obţine un progres în paşi

Data publicării:
27198

Principala miză a întâlnirii dintre preşedintele Klaus Iohannis şi cancelarul german Angela Merkel era obţinerea sprijinului pentru aderarea României la spaţiul Schengen. Răspunsul oficialului german nu a fost însă cel aşteptat.

Contăm pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluții care să permită avansarea spre realizarea acestui obiectiv”, a declarat Klaus Iohannis.

„România are dorinţa justificată de a deveni parte a spaţiului Schengen şi vom vedea cum vom putea obţine un progres în paşi şi vom vorbi cu partenerii noştri europeni. Ştim că este o prioritate atât pentru România, cât şi pentru Bulgaria”, a declarat Angela Merkel.

Tot despre o evoluţie pas cu pas a vorbit Angela Merkel şi atunci când a fost întrebată despre posibilitatea ridicării monitorizării MCV. Cancelarul Germaniei a spus că a convenit cu preşedintele României să revină asupra acestei chestiuni, cu o altă ocazie.

Discuţiile dintre cei doi oficiali au abordat şi situaţia din Ucraina şi implicaţiile acesteia asupra Republicii Moldova.

„E în interesul întregii regiuni, a întregii Europe ca în Ucraina situația să se stabilizeze și să se normalizeze”, a spus Klaus Iohannis.

În prima parte a zilei, Klaus Iohannis a discutat cu preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, la reşedinţa oficială a acestuia.

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit cu un grup de elevi de la o şcoală din Berlin cunoscută pentru programele de integrare a copiilor imigranţi. Din grup au făcut parte şi câţiva români.

Preşedintele Germaniei i-a spus lui Klaus Iohannis că şansa românilor la un trai mai bun sunt reformele făcute la timpul potrivit, dar şi un cadru legislativ stabil pentru investitori.

„Sunt convins că ţara dumneavoastră are o mare şansă dacă acţionează, căci reformele făcute la timpul potrivit sunt premise esenţiale pentru bunăstare. Şi investitorii străini au nevoie de siguranţa cadrului legislativ şi de condiţii avantajoase. Acestea ar oferi impulsuri importante economiei româneşti. De ele vor profita nu doar companiile, ci întreaga societate din România”, a spus Joachim Gauck.

Citiți și
Klaus Iohannis: „Din păcate, când este vorba despre România se vede prima dată migrația sărăciei, care nu este semnificativă numeric”
Klaus Iohannis și Angela Merkel, despre riscul ca Rusia să facă în Moldova același lucru pe care l-a făcut în Ucraina
Klaus Iohannis, în Germania: Nu există o problemă a maghiarilor în România!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri