Victorie pentru Angela Merkel într-un test electoral important

Data actualizării: Data publicării:
Christian Democrats (CDU) Hold Annual Federal Congress
Foto: Guliver/ Getty Images

Cancelarul german Angela Merkel a primit un adevărat balon de oxigen, înaintea alegerilor generale din luna septembrie. Uniunea Creştin Democrată (CDU) - partidul şefei guvernului din Berlin - a câştigat scrutinul regional din landul Renania de Nord, cel mai populat al Germaniei, cu aproape 35 la sută din voturi, potrivit primelor estimări.

Christian Democrats (CDU) Hold Annual Federal Congress
Foto: Gulliver/ Getty Images

Partidul Social Democrat al lui Martin Schulz a obţinut doar 30 la sută din voturi, potrivit estimărilor difuzate de canalele germane de televiziune. După ce liderul social-democrat Martin Schulz demisionat de la conducerea Parlamentului European pentru a prelua președinția SPD, acest partid a crescut în sondaje la începutul anului, ajungând chiar peste CDU.

Pentru SPD este cea de-a treia înfrângere la un astfel de scrutin înregistrată începând din martie, ceea ce pune și mai mult la îndoială șansele social-democraților de a o înlocui pe Angela Merkel din funcția de cancelar la alegerile din septembrie.  Victoria lui Merkel este cu atât mai preţioasă cu regiunea e considerată fief al social-democraţilor, care au fost la putere acolo aproape în permanenţă, după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Peste 13 milioane de alegători — o cincime din electoratul german — au fost chemați duminică la urne în landul din vestul republicii federale.

(Sursă: Digi24, Agerpres)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri