Armata păzește aeroporturile din Belgia

Data publicării:
ROMAN RANIT AEROPORT GettyImages-516971410

Primul filtru de securitate îl întâlnim pe şoseua care ducea la aeroportul Charleroi. Blindatele armatei belgiene şi maşini de poliţie sunt pe mijlocul drumului. Niciun vehicul nu trece de ele fără să fie controlat de militari.

Laurențiu Rădulescu, corespondent Digi24: „Zona aeroportului Charleroi este înconjurată, forțe ale poliției și armatei belgiene. Practic, orice persoană vrea să intre este controlată de forțele de ordine.”

Suntem legitimaţi şi lăsaţi să mergem spre aeroportul abia după ce trupele de securitate verifică identitatea şi biletele de avion. Chiar la intrarea în aerogară sunt alte filtre ale poliţiei, completate cu câini antrenaţi să depisteze explozibil. Agenţi înarmaţi verifică fiecare bagaj.

Laurenţiu Rădulescu, corespondent Digi24: „La intrarea în aeroporul Charleroi avem parte de un nou control. Sunt poliţişti care cer actele de identitate, apoi avem parte de un nou filtru. Coada se întinde pe câteva zeci de metri.”

Teama se simte pretutindeni în aeroport. Pasagerii sunt temători, se uită insistent în jur după orice detaliu ce pare suspect. Aeroportul Charleroi este mai plin ca niciodată. Turiştii pleacă în valuri, speriaţi de ce s-a întâmplat în Belgia. De aceea trebuie să vină la aerogară cu trei ore înainte de plecarea avionului, nu cu două, ca în mod normal.

Reprezentant aeroport Charleroi: „Nu eram pregătiţi pentru o astfel de situaţie. Ne confruntăm cu un număr record de plecări de pe acest aeroport, evident este un record trist pe care am fi preferat să-l evităm.”

Drumul până la poarta de îmbarcare în avion este şi el o adevărată aventură. Bagajele sunt verificate a doua oară. Cei care pleacă din capitala Belgiei lasă în urmă un oraş care se pregăteşte de cel mai trist Paşte de până acum. La noapte, lumânările se vor aprinde şi pentru victimele teroriştilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri