Armata SUA a reluat duminică operaţiunile la baza Incirlik

Data publicării:
avion 1

 

După o coordonare strânsă cu aliaţii noştri turci, aceştia au redeschis spaţiul aerian pentru avioanele militare. În consecinţă, operaţiunile aeriene ale coaliţiei anti-ISIS la toate bazele aviatice din Turcia s-au reluat. Baza americană de la Incirlik operează încă folosind surse interne de energie”, se arată în comunicat.

Pentagonul şi-a exprimat speranţa că va fi reluată rapid alimentarea cu energie electrică din reţeaua comercială.

Comandantul turc al bazei aeriene Incirlik, unde se află trupe americane şi NATO, a fost arestat pentru complicitate la lovitura de stat din Turcia. Generalul Bekir Ercan Van a fost reţinut, a precizat oficialul.

Operaţiunile de la baza aeriană Incirlik au fost suspendate sâmbătă, în urma închiderii spaţiului aerian folosit pentru misiuni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Peter Cook, într-un comunicat.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, dar generatoarele au permis funcţionarea normală a echipamentelor, astfel încât zborurile să poată fi reluate imediat după redeschiderea spaţiului european, scrie News.ro.

Statele Unite folosesc Incirlik pentru a lansa bombardamente asupra ţintelor ISIS din Siria şi Irak. SUA au lansat drone, avioane Prowler şi aeronave A-10 de la bază.

Washingtonul are circa 2.200 de militari şi angajaţi civili în Turcia, care este membră NATO şi un partener regional crucial. Circa 1.500 dintre ei se află la Incirlik.

Între timp, continuă arestările la cel mai înalt nivel. Generalul Bekir Ercan Van, comandantul turc al bazei aeriene Incirlik, unde se află trupe americane şi NATO, a fost arestat pentru complicitate la lovitura de stat din Turcia, a declarat duminică un oficial guvernamental pentru Reuters. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri