Atac armat într-un liceu din Barcelona, soldat cu un mort şi patru răniţi

Data publicării:
Capture-1

 

ACTUALIZARE 16:00 Agresorul a fost reţinut de poliţie, dar nu poate fi pus sub acuzare, pentru că legea permite acest lucru doar în cazul minorilor care au împlinit cel puţin 14 ani.

Atacul a avut loc într-o şcoală din Barcelona, la scurt timp după începerea orelor. Copilul de 13 ani ani intrat în clădire şi a vrut iniţial să omoare o profesoară şi pe fiica acesteia. Un cadru didactic de la o clasă vecină a intervenit, însă femeia a fost lovită în piept de săgeata lansată din arbaleta elevului.

Am auzit ţipete, aşa că ne-am închis în sălile de clasă”, a povestit o elevă. „Când am plecat, am văzut-o pe profesoară într-o baltă de sânge, am văzut alţi elevi părăsind şcoala şi pe ucigaş în apropierea şcolii”, a mai spus ea.

„Băiatul a intrat în clasă înarmat cu un cuţit şi a încercat să înjunghie un prieten de-al meu. Nu a reuşit şi a plecat, iar noi am fugit din şcoală”, a relatat o altă elevă.

Ucigaşul a reuşit să se îndepărteze de şcoală, dar a fost prins în scurt timp de poliţişti. Presa spaniolă scrie că el era obsedat de armată şi avea acasă o colecţie de arme.

Şi-a pierdut minţile. Cu câteva zile în urmă vorbea despre arme, avea o listă de oameni pe care voia să-i omoare. Iar acum a şi reuşit să facă asta”, spune o colegă.

Deocamdată, băiatul de 13 ani este în custodia poliţiei. El nu poate fi pus sub acuzare, pentru că acest lucru se aplică celor care au împlinit 14 ani. Este pentru prima oară în istoria Spaniei când un elev omoară un profesor.


Poliţia spaniolă a reținut un suspect. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că este posibil ca atacatorul să fi folosit o arbaletă.

El nu a putut confirma informaţiile apărute în presă, potrivit cărora autorul atacului ar fi un elev. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri