Atac asupra sediului Poliției din Istanbul: un mort

Data publicării:
politie turca - anadolu.tr

 

FOTO: aa.com.tr

Potrivit presei din Turcia, două persoane încă neidentificate au deschis focul asupra clădirii în care se află conducerea poliției, în cartierul Fatih. Polițiștii au ripostat și l-au ucis pe unul dintre atacatori, iar pe celălalt l-au prins ulterior. Televiziunile turce au arătat imagini cu trupul neînsuflețit al acestuia întins pe trotuar.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, și-a scurtat, miercuri, vizita în România pe motiv că vrea să ajungă acasă pentru a prezenta condoleanțe familiei procurorului ucis marți. Șeful statului turc a spus, în declarația de presă de la Cotroceni, că procurorul, luat ostatic, a fost ucis de extremiști. Presa a vorbit însă de un eșec al operațiunii de eliberare.

Recep Erdogan, al cărui partid se pregătește pentru alegeri legislative la 7 iunie, a subliniat, miercuri, în România, că partidul său este decis să lupte împotriva terorismului și va lua măsuri. „Ceea ce s-a întâmplat, consider că această acțiune teroristă a fost întreprinsă ca o atitudine împotriva partidului nostru, împotriva democrației”, a spus președintele turc.

Bărbatul înarmat care a intrat în sediul partidului de guvernământ din Turcia a fost prins de polițiști
Recep Erdogan - un primar, un premier și un președinte controversat
Procurorul ținut ostatic într-un tribunal din Istanbul a murit în urma operaţiunii de salvare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri