Atac cu bombă la Bruxelles. Cinci persoane au fost reținute

Data actualizării: Data publicării:
2699240

A avut loc un atac cu bombă, azi noapte, în Bruxelles, la Institutul de Criminologie, anunţă postul local RTL. Explozia a avut loc în jurul orei locale 2:30, anunţă jurnaliştii belgieni. Autorităţile belgiene au reţinut cinci suspecţi pentru audieri.

2699240

 

Un vehicul a intrat cu forţa prin trei garduri din jurul clădirii şi s-a oprit în curte. Apoi, unul sau mai mulţi suspecţi au detonat o bombă în apropierea unuia dintre laboratoare, ceea ce a provocat un incendiu. Nu au existat victime, deoarece nu era nimeni în clădire la acea oră.

O coloană de fum gros s-a ridicat deasupra Institutului de Criminalistică. Pompierii au ajuns imediat la faţa locului pentru a stinge focului. Deocamdată, autorităţile belgiene nu au anunţat nicio ipoteză despre motivul atacului.

Cinci persoane au fost reţinute în vecinătate şi sunt audiate”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii belgiene, citat de News.ro.

Instituţia aparţine de ministerul de Justiţie, iar angajaţii efectuează cercetarea criminalistică pentru cazurile penale anchetate de procurori.

Autorităţile europene rămân în alertă, după ce marile metropole Paris şi Bruxelles au fost zguduite de atentate teroriste revendicate de jihadiştii Statului Islamic.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri