Atac cu drujba într-un oraș din Elveția. 5 răniți

Data actualizării: Data publicării:
politie elvetia drujba

Cinci oameni au fost răniţi în Elveţia, după ce un bărbat înarmat cu o drujbă s-a năpustit asupra lor. Cele cinci persoane rănite luni la Schaffhausen, în nordul Elveţiei, au fost spitalizate, două în stare gravă, iar autorităţile caută un bărbat, presupusul atacator, relatează The Associated Press, citat de News.ro.

ACTUALIZARE 14:40 Părţi din centrul localităţii, care se află la frontiera cu Germania, au fost închise după asalt, iar poliţia căuta atacatorul. Vehicule de poliţie şi ambulanţe se aflau la faţa locului,  iar elicoptere de salvare survolau zona, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Cindy Beer, citată de Swissinfo. Magazine au fost închise, iar oamenii au fost îndemnaţi să evite zona.


Atacul a avut loc într-un oraş de la graniţa cu Germania. Potrivit martorilor, individul i-a atacat din senin pe oamenii de pe stradă. Trecătorii au fugit panicaţi, înainte ca poliţia să ajungă la faţa locului.

Poliţia a fost alertată la ora locală 10.39 (11.39, ora Românei) în legătură cu acest incident, a declarat pentru televiziunea SRF o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Cindy Beer.

”Nu putem să spunem, în acest moment, ce s-a întâmplat cu exactitate”, a spus ea. ”Ştim doar că o persoană a rănit mai multe persoane”, a declarat Beer.

Beer a mai spus că poliţia nu poate să spună cu siguranţă ce a folosit bărbatul pentru a răni celelalte persoane.

Centrul oraşului a fost închis, iar agenţii le-au cerut locuitorilor să rămână în case şi să se baricadeze în magazine.  Până în acest moment nu se ştie nimic despre atacator, care este căutat de poliţie.

Cei cinci răniţi au fost transportaţi la spital, iar potrivit presei elveţiene, doi dintre ei sunt în stare gravă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri