Atac în Londra | Adevărata poveste a femeii musulmane care trece „nepăsătoare”

Data actualizării: Data publicării:
JS115127230
Foto: Jamie Lorriman

O femeie musulmană a fost fotografiată, miercuri, după atacul terorist de pe podul Westminster în timp ce trece „nepăsătoare”, uitându-se în telefon, pe lângă o victimă a atentatului. Fotografia a circulat pe rețele de socializare și a stârnit critici din partea utilizatorilor. Cel care a surprins cadrele a povestit însă cum a decurs totul.

JS115127230
Foto: Jamie Lorriman

Femeia cu hijab a fost fotografiată în timp ce trecea ținând o mână la cap, iar cu cealaltă telefonul mobil. Poza a circulat intens pe Facebook și pe Twitter, iar utilizatorii au criticat-o pentru că nu a arătat compasiune față de victime.

O femeie de religie islamică care nu acordă atenție atacului terorist, plimbându-se nonșalant printre oamenii care zac pe stradă, în timp ce e mai preocupată să-și verifice telefonul”, este doar una dintre reacțiile dure la adresa ei.

Însă, fotograful care a surprins-o a declarat tocmai contrariul și că imaginea a fost scoasă din context.

Imaginea a fost înțeleasă prost. Personal cred că era mâhnită în ambele fotografii”, a spus Jamie Larriman pentru postul de televiziune ABC.

El a mai făcut o fotografie, un close-up, în care tânăra pare că este la un pas de a izbucni în plâns.

mg_westminster_muslimwoman_distress1
Foto: Jamie Lorriman

Să spui că ea a ignorat pe cineva este imposibil de știut. În reacția de pe fața ei se poate vedea că ea era îngrozită, ea fiind în mijlocul unei situații dramatice. Probabil că își dorea să plece cât mai repede de pe pod. Îmi pare rău pentru ea”, a mai spus fotograful.

Ce spune femeia musulmană

O reacție a avut și tânăra surprinsă în fotografii, pentru Tell Mama, un site care luptă împotriva urii față de musulmani.

Sunt șocată de modul în care a circulat fotografia cu mine pe rețele de socializare. Eram devastată pentru că am fost martora unui atac terorist. Celor care m-au criticat le spun că, nu numai că am văzut rezulatele atacului, dar a și trebuit să fac față mesajelor venite de la oameni care trag concluzii din ură și xenofobie. În acel moment eram tristă, eram îngrijorată și îmi era frică”, a spus tânăra, care a refuzat să-și dea numele.

Am vorbit cu ceilalți martori ca să aflu ce s-a întâmplat și să văd dacă pot ajuta cu ceva, apoi am început să-mi sun familia, să le spun că sunt bine și că sunt pe drumul spre casă”, a mai spus tânăra musulmană.

De asemenea, ea i-a mulțumit fotografului că i-a sărit în apărare și a spus întreaga poveste.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri