Atac într-un club de noapte din Germania: cel puțin doi morți

Data publicării:
politie noapte germania - GettyImages-503039534
Guliver/GettyImages

Cel puțin două persoane au murit și alte patru au fost rănite într-un incident armat care s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică în interiorul și în jurul unui club de noapte din orașul Konstanz, în sudul Germaniei, a anunțat poliția locală, relatează agențiile internaționale de presă, preluate de Agerpres.

politie noapte germania - GettyImages-503039534
Guliver/GettyImages

Una dintre cele două persoane decedate este presupusul atacator, care a murit după un schimb de focuri cu poliția la primele ore ale dimineții de duminică.

„Schimbul de focuri s-a încheiat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. Persoanele din club „s-au putut salva fugind sau ascunzându-se", a adăugat el.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a ucis mai întâi o persoană și a rănit alte trei grav cu o armă de foc în interiorul discotecii, după care a rănit un polițist în exteriorul localului și a fost în cele din urmă ucis de forțele de ordine, a precizat poliția într-un comunicat.

Forțele speciale, ajutate de un un elicopter, au fost desfășurate la locul incidentului, care se află într-o zonă industrială a orașului Konstanz, în apropiere de granița cu Elveția.

Poliția a fost contactată la ora locală 04:30 (02:30 GMT).

Autoritățile au deschis o anchetă în legătură cu acest incident.

Poliția nu a precizat deocamdată care au fost motivele atacului. „Motivația acestui bărbat care a acționat cel mai probabil singur nu este cunoscută pentru moment”, a subliniat poliția în comunicat.

Bărbatul care a deschis focul în interiorul discotecii „a fost rănit în timp ce părăsea localul într-un schimb de focuri cu poliția și a decedat la spital din cauza rănilor”, a precizat poliția.

Un polițist a fost rănit de gloanțe, însă „viața nu îi este în pericol”, se menționează în comunicat.

Noul incident armat intervine la două zile după ce, la Hamburg, un bărbat a ucis un om şi a rănit alți şapte într-un supermarket. Bărbatul era în evidenţele poliţiei germane ca islamist, iar oamenii legii spun că acesta se radicalizase în ultimele luni, fapt ce le-a fost reclamat de apropiaţii bărbatului. Tot cunoscuţii spun că atacatorul ar fi avut probleme psihice. În vârstă de 26 de ani, acesta a ajuns în iunie 2015 în Germania, după ce a trecut prin Norvegia, Suedia şi Spania. Atacatorul e născut în Emiratele Arabe Unite şi are cetăţenie palestiniană. El a aplicat pentru azil în Germania, dar cererea i-a fost respinsă. Nu a fost însă expulzat până acum pentru că nu avea acte de identitate valide. Vineri după-amiază, islamistul a intrat într-un centru comercial din Hamburg şi i-a atacat cu un cuţit de bucătărie pe toţi cei care îi ieşeau în cale, înainte de a fi reţinut de poliţie.

Incidentul de vineri de la Hamburg a reaprins, cu numai două luni înainte de alegeri, dezbaterea în ce priveşte politica porţilor deschise pentru imigranţi promovată de cancelarul Angela Merkel. Deocamdată, pentru incidentul din Konstanz nu este menționată niciun fel de ipoteză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri