Londra, poveștile victimelor. Clipele care despart viața de moarte

Data actualizării: Data publicării:
London Recovers From Westminster Terrorist Attack
Foto: Gulliver/GettyImages

Trei oameni nevinovați, între care o profesoară de spaniolă în vârstă de 43 de ani, mamă a doi copii, şi un poliţist, se numără printre victimele atacului de ieri din inima capitalei britanice. Femeia a fost ucisă în timp ce mergea spre şcoala fetiţelor sale. Poliţistul a murit încercând să salveze vieţile altora.

Aysha Frade este una dintre victimele sângerosului atac din Londra. Era pe podul Westminster. Se îndrepta către şcoala celor două fete ale sale în vârstă de 8 şi 11 ani, care o aşteptau pentru a merge acasă. Goana nebună a atacatorului i-a curmat însă viaţa. Femeia de 43 de ani era născută în Marea Britanie, dar avea origini spaniole, limbă pe care de altfel o preda la un liceu din Londra.

„Aysha a făcut parte din echipa liceului nostru. Era foarte apreciată şi iubită de elevi şi de colegi. Ne va lipsi foarte mult”, a declarat Rachel Borland, directorul DLD College London, unde preda Aysha Frade.

După cursa morţii pe podul Westminster, atacatorul a intrat cu maşina în gardul de la Parlament. A abandonat autoturismul şi s-a năpustit asupra poliţiştilor care păzeau clădirea. A reuşit să-l înjunghie mortal pe unul dintre agenţi. Este vorba despre Keith Palmer, în vârstă de 48 de ani. El lucra pentru poliţia metropolitană, după ce anterior îşi slujise ţara în armata britanică.

„PC Palmer şi-a dedicat viaţa slujirii ţării. Era soţ şi tată, ucis în timp ce îşi făcea meseria pe care o iubea. Era patriot până în măduva oaselor şi acţiunile sale nu vor fi uitate”, a declarat premierul Theresa May.

Keith, în vârstă de 48 de ani, avea 15 ani experienţă şi era soţ şi tată. El a plecat la muncă de dimineaţă aşteptându-se să revină acasă la terminarea turei şi avea tot dreptul să se aştepte ca acest lucru să se întâmple”, a spus Mark Rowley, comisar-adjunct al Poliţiei din Londra.

„L-am cunoscut foarte bine. Vreau ca toată lumea să ştie ce om minunat a fost. Mi-a salvat viaţa după un accident rutier în timp ce eram în misiune. Îi datorez totul, a fost un tată şi un soţ minunat. Punea suflet în ce făcea, în meseria lui. Nu mergea la muncă doar pentru a fi plătit, îi păsa de oameni. Era un om minunat şi ne va lipsi mult”, a declarat Nina, o fostă polițistă.

Un deputat conservator a fost cel care a sărit primul să-i salveze viaţa poliţistului înjunghiat de atacator. Tobias Elwood a încercat să-i oprească hemoragia şi i-a făcut respiraţie gură la gură până la sosirea elicopterului-ambulanţă. Deputatul, considerat erou, are el însuşi o poveste impresionantă. El şi-a pierdut fratele în atentatul din Bali, din octombrie 2002, în care au murit 202 persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri