Atacul de la Munchen. Angela Merkel: „A fost o noapte oribilă. Încă suntem şocaţi”

Data publicării:
angela merkel-1

„A fost o noapte oribilă. Încă suntem şocaţi de imaginile de acolo şi de cele povestite de martori. Vă împărtăşim durerea, gândurile noastre se îndreaptă spre voi, suferim alături de voi. Gândurile noastre se îndreaptă de asemenea spre numeroşii răniţi, sperăm să se recupereze rapid şi complet”, a spus Angela Merkel.

Aceste atacuri îi fac pe oameni să se gândească la faptul că oricine ar fi putut fi acolo, în calea gloanțelor, și să se întrebe „unde mai este sigur”. Cancelarul a mai spus că autoritățile „vor face tot ceea ce este posibil pentru a proteja securitatea şi libertatea tuturor oamenilor din Germania”.

„O asemenea seară şi o asemenea noapte sunt greu de suportat, cu atât mai mult cu cât am primit veşti atât de teribile în atât de puţine zile”, a adăugat cancelarul german, amintind de atentatul de la Nisa, comis de Ziua Națională a Franței, și de atacul cu un topor dintr-un tren din Germania, comis de un imigrant.

Pe de altă parte, Cancelarul german Angela Merkel a lăudat intevenția forțelor de poliție și le-a mulțumit locuitorilor că și-au deschis ușile pentru cei blocați în oraș sau aflați pe străzi.

„Mă bucur să știu că există solidaritate atât în țara noastră, cât și în străinătate, în fața acestor violențe”, a mai spus cancelarul german.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri