Atacuri Bruxelles. Informațiile esențiale cunoscute până în prezent

Data publicării:
explozie bruxelles aeroport twitter-5

Foto: Twitter

Până în prezent au fost confirmați 32 de morți și 230 de răniți.

În jurul orei 09.00 (ora României) au avut loc două explozii la aeroportul Zaventam din Bruxelles.

Toate zborurile de pe aeroport au fost anulate și aeroportul a fost evacuat. Imaginile de la fața locului arată că aeroportul a suferit pagube extinse.

La aproape o oră după atacul de la aeroport, o altă explozie a avut loc la o stație de metrou de lângă instituțiile europene din Bruxelles. 

Premierul Belgiei şi câţiva membri ai cabinetului au fost duşi într-un clădire sigură, la o adresa necunoscută. Acolo este o celulă de criză şi de acolo urmăresc situaţia.

Autoritățile belgiene au confirmat că o explozie de la aeroport a fost provocată de un atacator sinucigaș. A doua a fost cauzată de o bombă detonată de la distanță.

Potrivit presei străine, există martori care au declarat că înainte de exploziile de la aeroport, s-au auzit focuri de armă și strigăte în arabă.

Atacurile vin la doar câteva zile, după ce ultimul terorist de la Paris, Salah Abdeslam, a fost arestat de autoritățile belgiene. 

A fost reinstituită alerta maximă de gradul 4 pe tot teritoriul Belgiei. 

Premierul Belgiei Charles Michel a declarat: „Suntem supuşi unei situaţii, unui test dificil, pentru a putea face faţă acestei încercări trebuie să rămânem uniţi, solidari, să rămânem împreună. Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la 4, drept urmare o serie de măsuri suplimentare au fost luate. Au fost aduse întăriri militare, au fost întărite controalele la frontiere şi măsuri speciale de restricţionare a transportului în comun au fost luate în aceste momente”.

Câţiva români erau la aeroportul Bruxelles în momentul exploziilor şi au reuşit să scape cu viaţă.  

Toate stațiile de metrou și stațiile de tren din Bruxelles au fost închise.

Rețeaua de socializare Facebook a activat funcția „Safety Check”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri