Atentat la Berlin | Suspectul e liber şi periculos

Data actualizării: Data publicării:
ATAC BERLIN sursa spreepicture
spreepicture

Cursă contra cronometru în Germania pentru prinderea atacatorului de luni seară, de la Berlin. Presa germană a publicat imagini noi de la atacul terorist. Poate fi observat chiar momentul în care camionul de peste 20 de tone se apropie în viteză de tonetele din Târgul de Crăciun. Imediat, în dreapta imaginii, se pot observa oameni care fug disperaţi să se salveze. Momentul atacului este surprins de camera de bord a unui taximetrist.

Înarmat şi extrem de periculos. E descrierea tunisianului care ar fi comis atentatul de luni seară din târgul de Crăciun din Berlin, un avertisment repetat continuu de oficialii germani.

Frauke Koehler, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Federale: „Am făcut percheziţii la mai multe adrese din Renania de Nord-Westfalia şi Berlin. Anis Amri este posibil să fi fost la aceste adrese înainte. În urma unui pont, a fost verificat şi un autobuz în oraşul Heilbronn. Nu a fost făcută nicio arestare până acum.”

Anchetatorii strâng dovezi care îl leagă tot mai mult pe suspect de locul tragediei.

Thomas de Maiziere, ministrul german de Interne: „Putem să spunem acum că avem informaţii noi despre faptul că suspectul este, cu cea mai mare probabilitate, autorul. În cabina camionului, au fost găsite amprente şi avem şi dovezi suplimentare în sprijinul acestei teorii.”

Frauke Koehler, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Federale: „În acest stadiu al investigaţiei, putem spune că Anis Amri conducea camionul.”

Cu suspectul de negăsit, procurorii germani încearcă acum să refacă traseul acestui prin Europa. Au aflat astfel că Anis Amri a petrecut 4 ani în două închisori din Italia pentru că ar fi încercat să incendieze o clădire. Tot aici ar fi dat primele semne de radicalizare, povesteşte un coleg de celulă de religie creştină pe care l-ar fi ameninţat că îi taie capul. Şi raportul oficialilor unei dintre închisori vorbeşte despre Anis Amri ca despre un deţinut problemă. Cu toate acestea în mai 2015, tunisianul a fost eliberat. Ar fi plecat imediat spre Germania. Familia din Tunisia spune însă că nimic din comportamentul lui nu a ridicat semne de întrebare.

Walid Amri, fratele suspectului: „Suntem în stare de şoc. Nu ne-am aşteptat ca fratele nostru să ajungă într-o astfel de situaţie. Îmi pare rău. Ne-am interesat de ce făcea. Întotdeauna spunea că este ok. Voia să se întoarcă acasă şi să facă bani. Voia să cumpere o maşină, să înceapă o afacere. Voia să se întoarcă după ce avea suficienţi bani pentru asta. Ar fi trebuit să se întoarcă acasă în ianuarie.”

Familia îi cere lui Ansi Amri să se predea. 12 dintre răniţii atacului de la Târgul de Crăciun sunt în continuare în spital, în stare gravă. Autorităţile locale au refăcut căsuţele distruse de camionul ucigaş şi au turnat o barieră de ciment pentru a preveni repetarea unei astfel de tragedii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri