Atentat la Nisa: Anchetă pe fondul polemicilor privind măsurile de securitate de ziua națională

Data publicării:
atentat nisa 2 GettyImages-547486728 1

 

Foto: Guliver / GettyImages

O vie polemică opune, după atentatul soldat cu 84 de morți, municipalitatea conservatoare din Nisa, mai ales prin vocea lui Christian Estrosi (prim-adjunct al primarului din Nisa și președinte al zonei metropolitane), și guvernul socialist, cu privire la dispozitivul de securitate din seara atentatului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului francez de Interne, Bernard Cazeneuve a sesizat Inspecția generală a poliției naționale pentru „o evaluare tehnică a dispozitivului de securitate și ordine publică” de la Nisa din seara de 14 iulie.

Această anchetă administrativă va permite stabilirea adevărului, în condițiile în care polemicile inutile continuă”, a subliniat Cazeneuve.

Potrivit cotidianului Libération, care citează „o sursă de poliție care a vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere”, dar și fotografii făcute la câteva momente după atac, „un singur vehicul de poliție, cel al agenților locali, se găsea în mijlocul șoselei, pe partea cu marea”, în locul unde artera a devenit pietonală în acea seară, cu puțin timp înainte de sosirea camionului ucigaș.

Cazeneuve a reacționat cu vehemență la ancheta cotidianului, într-un comunicat emis în jurul orei 01.00 punând la îndoială „deontologia jurnaliștilor care au semnat aceste articole” și denunțând „procedee care împrumută din registrul complotului și care sunt grave, pentru că lasă să se creadă că prefectul din Alpes-Maritimes, ministrul de interne și premierul ar fi încercat să măsluiască adevărul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri